U trendu

Fon Kramon negirala izjavu Vučića da nemačke organizacije finansiraju proteste u Srbiji

Evroposlanica iz redova Zelenih Viola fon Kramon negirala je danas izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da organizacije iz Nemačke, uključujući i Zelenu stranku, finansiraju proteste u Srbiji.

„Ovakve tvrdnje su neosnovane i samo služe da pokažu da protesti nisu iskrena reakcija srpskog naroda, koji je s pravom ljut na vladajuću elitu zbog načina na koji se izborila sa strašnim tragedijama u maju“, izjavila je Fon Kramon za Nova.rs.

Vučić je nedavno rekao da organizacije iz Nemačke, poput Fondacije Hajnrih Bel, i političke stranke finansiraju proteste u Srbiji i da vlast u Beogradu ima dokaz za to.

„Apsolutna glupost. Umesto u opoziciju, Nemačka je investirala u Srbiju i otvorila više od 80.000 radnih mesta u Srbiji. To je pomoglo Vučiću da ostane na vlasti“, napisala je Fon Kramon na Tviteru, i ponovo napisala „apsolutna glupost“ ali na srpskom jeziku.Fon Kramon je uz svoj tvit priložila i link svog intervjua za Novu u kojem je rekla još da Vučić, ni vlada nisu pokazali istinsku empatiju, brigu i tugu posle dve tragedije koje su pogodile Srbiju i da zbog toga svake nedelje imaju na hiljade građana na ulicama.

„Zato je jedan od glavnih zahteva – slobodni mediji. Ne treba vam niko iz inostranstva da to finansira, već morate slušati svoje građane“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar