U trendu

Gornji Milanovac: Građani pozvali predsednika opštine na sledeći protest da zajedno osude incident

Gradjani, organizatori protesta protiv nasilja u Gornjem Milanovcu pozvali su danas predsednika opštine Dejana Kovačevića da na narednom okupljanju zajedno osude incident na prethodnom, kada je vozač automobila naleteo na dečaka.

Na prošlom protestu je S.V. (36) prešao automobilom preko pešačke zone na kojoj su bili okupljeni učesnici protesta i povredio dečaka od šest i po godina.

„Ipak ste Vi predsednik svih građana, a ne samo sigurnih lajkova“, da ne kažemo botova“, piše u saopštenju organizatora protesta, sa potpisima „Damir, Goran, Radiša, Miloš i Petar“.

Naveli su da su se prvi put oglasili, otkako se dogodio incident „kako ne bi bilo rečeno bilo šta što bi povredilo bilo koga u tom incidentu, a izrečeno u afektu“.

Istakli su i da nigde nisu insinuirali da li „jeste ili nije politički motivisana situacija koja se dogodila“.

„Upravo ono za šta nas optužujete radite Vi – koristite ovaj incident da od nas napravite krivce i umobolnike“, navodi se u saopštenju.

Smatraju i da predsednik opštine time, ujedno pokušava da zaplaši druge da iskažu nezadovoljstvo stanjem u društvu“.

Istakli su da su skupovi protiv nasilja u Gornjem Milanovcu mirni i da će takvi i ostati.

Dodali su da nije bilo blokade ulica, već da se skup održava na Trgu, koji je u to vreme zatvoren za saobraćaj.

„Ako kažete da time samo izazivamo nesreću, onda ste rekli i da roditelji, koji su sa decom svakog dana posle 18.00 na Trgu, rade isto“, piše u saopštenju.

Smatraju da je bolje da Kovačević, umesto što to priča, traži način da se inicident ne ponovi.

Kovačević je, posle prošlog protesta na Fejsbuku ocenio da „samo bolesnim umovima, kao što su organizatori protesta u Gornjem Milanovcu, može da padne na pamet da nesreća u centru opštine može biti politički motivisana“.

„Umesto da osude počinioca (incidenta), oni, kao da su prizivali nesreću, likuju i traže krivca tamo gde ga nema“, naveo je predsednik opštine Gornji Milanovac.

Kovačević je pozvao Tužilaštvo i policiju da najstrože kazne počinioca, a povređenom dečaku poželeo je brz oporavak.

Proteste u Gornjem Milanovcu organizuje više građana, a po njihovim rečima, te proteste, samo tehnički, prijavljuje lokalni odbor jedne opozicione stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar