U trendu

Amerikanci izboli košarkaša na Kalemegdanu

Košarkaš KK Beko Tomo Ćulafić (19) iz Beograda uboden je nožem blizu srca pošto su ga u noći između subote i nedelje na Kalemegdanu napala četvorica državljana SAD.

Mladić je prebačen u Urgentni centar, a jedan od napadača Lukas S. (18) zadržan je u pritvoru zbog pokušaja ubistva.

Sreto Ćulafić rekao je za beogradske medije da je njegov sin šetao s dvojicom prijatelja kad ih je presrelo šest Amerikanaca.

“Kad su Tomo i drugari odlučili da krenu kući, naleteli su na grupu Amerikanaca. Oni su im tražili marihuanu, a kako je naš Tomo zakleti protivnik droga, rekao im je da nemaju, a verovatno i da se sklone. Amerikanci su počeli da ih provociraju i nastala je tuča, tokom koje su oni potegli nož”, kazao je Sreto Ćulafić.

Otac kaže i da Tomo nije ni primetio da je uboden i da je to shvatio tek kad je video krvav džemper. Čim se to desilo, veli, otac, Amerikanci su se dali u beg.

“Predosećao sam da nešto nije u redu. Pre nego što su ga uboli, poslao sam mu poruku, ali nije mi odgovarao, što mi je bilo sumnjivo. Deset minuta kasnije pozvao me je i rekao: ‘Tata, ja sam uboden na Kalemegdanu’, i onda se veza prekinula. Nakon toga su me pozvali iz Hitne”, istakao je Sreto.

Tomo Ćulafić je jesenas krenuo u visoku elektrotehničku školu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.