U trendu

Andrej Vučić tvrdi da su ga žandarmi pretukli bez povoda

Brat premijera Srbije Andrej Vučić danas je u Višem sudu u Beogradu izjavio je da ga je tokom prošlogodišnje Parade ponosa brutalno pretukla grupa žandarma koja za to nije imala povoda jer nikoga nije udario, ni uvredio.

„Udarali su nas svuda po telu. Bili smo šokirani. Krenuo sam da se povlačim prema jednom zidu povijen da ne bi dobijao udarce po licu“, rekao je Vučić u nastavku suđenja osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na njega, brata gradonačelnika Beograda i dvojicu pripadnika vojne jedinice „Kobre“ Sašu Stankovića i Sašu Jovanovića 28. septembra 2014. godine.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva terete se Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Vučić, koji je zajedno sa ostalim oštećenima u Sud ušao na službeni ulaz, ispričao je da je spornog dana krenuo zajedno sa Predragom Malim na porodični ručak kod roditelja i da je parkirao auto u Cerovićevoj ulici, gde je i sreo pripadnike Kobri.

Tokom odgovaranja na pitanja advokata žandarma, Vučić je kazao da nije imao svest da ne postupa po naredbi „Odbij“, jer su ih pripadnici Žandarmerije gurali štitovima i rukama.

Svi advokati optuženih žandarma uložili su prigovore na iskaz Vučića, jer smatraju da nije u skladu sa snimkom TV N1 i iskazom koji je dao u istrazi.

Advokati su naveli da zbog neslaganja sa tvrdnjama žandarma traže suočavanje jer je jedan od njih tvrdio da je Jovanović držao pištolj u ruci, a ne da mu je ispao iz futrole, kao i da dvojica pripadnika Žandarmerije koja su mu prva prišla nisu imala štitove.

Žandari su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja. Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.