B92 podnosi krivične prijave zbog uvreda Zlatiji Labović

Televizija B92 i glavni i odgovorni urednik informativnog programa te televizije Veran Matić danas su najavili da će podneti krivine prijave protiv onih koji danima napadaju njihovu novinarku Zlatiju Labović na društvenim mrežama i konferencijama za štampu.

“Protiv onih koje smatramo odgovornima podnećemo krivične prijave, a od nadležnih očekujemo da, u skladu sa svojim ingerencijama, preduzmu sve što je neophodno kako bi se zlostavljanje Zlatije Labović zaustavilo”, istakli na B92.

Zlatija Labović je dopisnica televizije B92 kojoj je u nedelju, posle posete “Prvoj petoletki namenskoj” u Trsteniku, ministar odbrane Bratislav Gašić rekao da “voli novinarke koje lako kleknu”.

“Ministar Bratislav Gašić uvredio je našu novinarku, a svoj postupak ocenio je kao sraman i skandalozan, i za isti nije tražio opravdanja. Nakon toga, medjutim, porukama na društvenim mrežama, navodima na konferencijama za štampu,  pojedinci Gašiću nalaze opravdanja, a Zlatiju Labović optužuju da je novinarsku profesiju ponizila sama, da je Gašićev komentar isprovocirala, i sve to radi destabilizacije države u interesu tajkunsko-mafijaškog lobija”, ocenio je B92.

Kako su naveli, Zlatija Labović izložena je uvredima i na stranačkim konferencijama za štampu, kao što je to bio slučaj na konferenciji za štampu Srpske napredne stranke u Kruševcu, kada je rečeno da je “novinarka instruisana da isporovocira ministra”.

“Ono što Zlatija Labović u danima nakon Gašićeve uvrede doživljava, poprima razmere zlostavljanja. Našu novinarku vredjaju najprostačkijim uvredama, nanosi joj se bol i patnja, istrajava se u ogoljenoj mizoginiji i diskriminaciji, sve sa ciljem da se, i ona lično, ali i novinari i mediji generalno, zastraše i kazne zbog onoga što se Gašiću desilo”, saopštio je B92 i dodao da je zlostavljanje krivično delo, zbog čega će podneti krivične prijave.

(Beta)

Ostavite komentar