U trendu

Banjac: Branka Prpa prepoznala ubicu Slavka Ćuruvije

Sudjenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem bivšeg načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Bore Banjca.

On je rekao da je Branka Prpa, koja je s Ćuruvijom bila u momentu ubistva, „sa 75 odsto verovatnoće“ prepoznala na fotografijama Luku Pejovića kao ubicu.

Banjac je rekao i da krivična prijava protiv Pejovića nije podneta, jer tužilac smatra da nema dovoljno dokaza.

„Tužilac nije prihvatio jer nismo imali dovoljno materijalnih dokaza protiv osobe (Pejovića) koja tada nije bila živa“, rekao je Banjac.

On je rekao i da se ubistvom Ćuruvije bavio za vreme akcije „Sablja“, pokrenute posle ubistva premijera Zorana Djindjića u martu 2003. i da se tada „taj predmet aktivirao“.

U sudnici je i bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović čije svedočenje se očekuje kasnije danas.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.