najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Beko opet svedoči u tužilaštvu

Biznismen Milan Beko trebalo bi danas povono da svedoči u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u okviru istrage koja se vodi protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine.

Beko će po treći put davati iskaz tim povodom u svojstvu oštećenog, pošto je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Za danas su zakazana i saslušanja još dva svedoka, a to su Bekovi vozači Dragan Dragaš i Boban Mančić.

Očekuje se da i osumnjičeni Zdravković prisustvuje ispitivanju Beka i svedoka radi prepoznavanja.

Zdravković, koji je uhapšen u julu, prošle sedmice je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove.

Na teret mu se stavlja krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“ i nalazi se u pritvoru.

Zdravković se naredbom o sprovođenju istrage tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik „zemunskog klana“.

U Bekovom slučaju uhapšen je sredinom jula na osnovu DNK, jer je desetak dana ranije u Beogradu upucan u ruku i hospitalizovan.

Upoređivanjem ranije nađenih tragova u vezi sa Bekovim slučajem i njegovog DNK zaključeno je da je reč o istoj osobi.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike