U trendu

Besramno: 6 godina silovao pse – sada radi u Evropskom parlamentu

PROŠLO je više od dve i po godine, a Ivoru Ivaniševiću, crkvenjaku optuženom za silovanje svojih pasa, suđenje još nije ni počelo.

Nekadašnji član Veća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije ne dolazi na zakazana ročišta pravdajući se medicinskom dokumentacijom u kojoj se navodi da se leči od depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja te da mu je jako stresno dolaziti na suđenje jer će ga tamo čekati novinari. Poslednje ročište na zagrebačkom Opšinskom sudu je trebalo da se održi u septembru, ali Ivanišević se nije pojavio.

Dok tužilaštvo traži da ga sud osudi na godinu dana zatvora zbog zlostavljanja životinja, pri čemu je od povreda jedna ženka i uginula u azilu za pse u Dumovcu, Ivanišević dane provodi u Briselu. Zaposlen je u Evropskom parlamentu.

„Radi u Direktoratu za finansije, u Odeljenju za obračunavanje dnevnica i putnih troškova zaposlenih Evropskog parlamenta. Priča se da živi na nekoj farmi“, rekao je za index.hr jedan zaposleni EP-a koji je zamolio da ostane anoniman.

Iako Odeljenje za koji Ivanišević radi nije zaduženo i za troškove zastupnika, doznajemo da ga je barem jedna hrvatska eurozastupnica prepoznala u Briselu. Novinari index.hrsu pokušali da kontaktiraju Ivaniševića u njegovoj briselskoj kancelariji, ali on nije odgovarao na pozive.

Pre mesec dana izvor blizak odbrani Ivora Ivaniševića Index-u je rekao da je naloženo vještačenje kako bi se utvrdilo da li je medicinska dokumentacija verodostojna i da li je uopšte sposoban za suđenje.

„Naloženo je veštačenje, ali problem je što optuženi nije u Hrvatskoj. Sud je naložio da ga veštaci ispitaju i da provere da li je uopšte sposoban. Tek posle toga se može nastaviti suđenje”, rekao je naš izvor. Veštaci će svoje reći kada i ako uspeju da ispitaju Ivaniševića, ali teško je poverovati da nije sposoban za suđenje ako je sposoban da radi u srcu evropske birokratije.

Ivanišević je dosad uspešno izbegavao suđenje otkad je još pre dve i po godine slučajno uhvaćen u velikom lovu na pedofile. Tražio je i da se javnost isključi sa suđenja, što mu je u početku i odobreno, ali to rešenje je uskoro ukinuto pa javnost ima pravo da sazna sve gnusne detalje optužnice i čuje kako se Ivanišević brani, ako suđenje ikada počne.

SADO-MAZO ODNOS SA PSIMA

Ono što je dosad poznato je da je Ivanišević preko interneta slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije polnih organa. U jednom od brojnih mejlova opisao je kako je sa psima pokušao da ostvari sado-mazo odnos. Slike je slao čak i sa mejl adrese svoje kompanije registrovane za grafički dizajn pa istražiteljima nije bilo teško otkriti njegov identitet. U pretresu njegovog stana pronađeno je 111 DVD-ova i CD-ova zanimljivih istražiteljima, a oduzete su mu i memorijske kartice i mobili telefoni.

Rodezijski goniči, koje je po optužnici seksualno zlostavljao, smešteni su u azil Dumovec, ali keruša je vrlo brzo uginula od povreda koje joj je naneo.

“Kuja je uginula ubrzo po dolasku u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je”, izjavili su aktivisti za zaštitu životinja koji su brinuli za pse oduzete Ivaniševiću.

Ivanišević se tereti da je pse zlostavljao punih šest godina te da je kuji koju je silovao hranu i vodu davao tek pošto bi zadovoljio svoj seksualne nagone. Tako je ona zapravo bila dresirana za silovanje i prihvatala ga je bez branjenja. Zapravo je siroti pas mogao birati između silovanja ili trajne gladi, žeđi i batina.

Ivanišević se na ispitivanju branio ćutanjem, dok je krivicu za loše stanje pasa pokušao svaliti na azil u Dumovcu tvrdeći da su oni krivi jer nisu kod kuje prepoznali lažnu trudnoću i kožne alergije pa je valjda zbog toga uginula.

O Ivoru Ivaniševiću portal index.hr je poslao pitanje i Evropskom parlamentu, ali su iz te institucije odbili da odgovore pozivajući se na svoja pravila o zaštiti privatnosti zaposlenih Evropskog parlamenta.

(index.hr, Novosti online)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)