U trendu

BIA sprečila teroristički napad u Srbiji

Pripadnik vehabijskog pokreta „Dava tim centar“ Armin Alibašić, koji je uhapšen 13. januara u Novom Pazaru, spremao je teroristički napad u Srbiji, piše „Blic“.
Kako navodi list, Alibašića su u tom pokušaju sprečili pripadnici Bezbednosno-informativne agencije i policija.

Alibašić je nekoliko sati pre nego što je uhapšen bio u selu nadomak Đurđevih stupova, gde je i prethodnih godina vežbao borilačke veštine, izvodio taktičku vojnu obuku, vežbao kampovanje i preživljavanje, itd.

„Armin je praćen i zaustavljen u Novom Pazaru, a sa sobom je nosio ranac. U njemu je bila jedna vazdušna puška sa optičkim nišanom i pripadajućim dijabolama, dok je za njegovim pojasom pronađen nož, ali i USB memorija“, objašnjava neimenovani sagovornik lista.

Prema informacijama do kojih je došao „Blic“, u porodičnoj kući Alibašića u Novom Pazaru na potkrovlju policija je otkrila improvizovanu hemijsku laboratoriju sa većom količinom hemijskih supstanci, elemente namenjene za punjenje kao što su metalni opiljci, a koji služe za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava, priručnik za pravljenje eksplozivnih naprava, beleške o gradovima i njihovim udaljenostima od Novog Pazara, zastave terorističke organizacije tzv. Islamske države, mačete i nekoliko improvizovanih meta.

„Alibašić je u prethodnom periodu izrađivao eksplozivne naprave koje je testirao u prirodi i ribolovu. Zato i postoji sumnja da je narednih dana planirao teroristički napad u našoj zemlji“, kaže sagovornik lista.

Uhapšenom Alibašiću određen je pritvor nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu.

Jedan od lidera „Dava tima“ Amir Biševac navodno je komentarisao da je zabrinut za Alibašića „da ne uradi nešto što ne treba“.

Kako „Blic“ saznaje, dešavalo se da Alibašić svojim bliskim ideološkim vezama ne odgovara na telefonske pozive po nekoliko dana, što je kod njih izazvalo zabrinutost.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Anonimni

  Vazdusna puska sa optickim nisanom u rukama preciznog strelca moze da bude smrtonosno oruzje ne samo za “ vrapce i macke“ vec i za coveka, a noz, ma kakav bio je takodje oruzje , sve to u rukama nekog fanatika je dovoljno da napravi masakr, pa se posle pitamo : “ gde je bila policija „? Neka doticni dokaze da je “ skaut“ i da je isao da lovi ,recimo lisice , pa da mu se i oprosti, ovako…. neka bude po zakonima drzave u kojoj zivi !!

 2. Anonimni

  vest godine. a velike zverke i dalje prolaze

 3. Anonimni

  Jel to njegov istomišljenik piše definiciju da se treba smejati.

 4. Anonimni

  Opasna ova BIA, zamislite teroristicki napad sa vazdusnom puskom i dijabolama, zaista smesno, pa jos i noz na svo to silno naoruzanje.

  1. Legionar

   Mnogo, ali mnogo si glup!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike