U trendu

Blic: U pritvoru vozač koji je izazvao sudar sa Šaulićem

BEOGRAD – Vozač „mazde“ koji je, kako se sumnja, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, nalazi se u pritvoru, objavio je Blic.

Jedna od optužbi za koju se tereti jeste teško ubistvo u saobraćaju.

Kako se navodi na sajtu tog lista, sudija je u ponedeljak popodne izdao nalog za hapšenje ovog 34-godišnjeg muškarca i on se sada nalazi u pritvoru.

Nemački mediji su preneli da se tamošnje tužilaštvo obratilo stručnjaku kako bi se razjasnili detalji nesreće u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić.

Prema navodima „Vestfalen blata“, „mazda“ kojom je 34-godišnjak upravljao nije u njegovom vlasništvu, niti on ima prijavljeno mesto boravka u Nemačkoj.

Nemačka policija je pozvala i sve građane koji su posvedočili ovoj tragičnoj nesreći da se obrate policiji kako bi pomogli istrazi koja će razrešiti sve detalje nesreće.

Nesreća se dogodila u nedelju ujutru na putu kod nemačkog Belfilda, kada se Šaulić sa prijateljima i muzičarem vraćao sa nastupa svojim „seatom“. U zadnji deo njihovog automobila zakucao se 34-godišnji vozač „mazde“, za kog je policija kasnije ustanovila da je pod dejstvom alkohola, a takođe i da nema vozačku dozvolu.

Od siline udarca automobili su skrenuli sa puta i zakucali se u bankinu. Šaban Šaulić je preminuo neposredno nakon što ga je tim hitne pomoći odvezao u bolnicu, Mirsad Kerić dan kasnije, dok je vozač „mazde“ prošao sa lakšim povredama ramena.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike