Britanski glumac brutalno pretučen u Beogradu

Dvojica napadača su u četvrtak na šetalištu kod Brankovog mosta pretukla i opljačkala britanskog glumca Vilijama Reda. Napadači su ga pre napada pratili i čekali pogodnu priliku da mu ukradu novčanik sa 300 evra.

Engleski glumac Vilijam Red (33), koji ima srpsko državljanstvo, pretučen je i opljačkan prošlog četvrtka na šetalištu kod Brankovog mosta na Novom Beogradu. Njega su, dok je vozio rolere, napala dvojica Roma, koji su mu oteli i novčanik sa 300 evra, piše „Informer“.

Vilijam Red, koji je završio Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti u Londonu, kaže da je u Beogradu često i da dosad nikada nije imao bilo kakav problem.

„Hteo sam da vozim rolere kod Brankovog mosta. Došao sam autobusom do Ušća oko 14 časova i pešice krenuo prema Savi. Ubrzo sam primetio dvojicu Roma koji se nešto domunđavaju i gledaju u mene. Nastavio sam svojim putem, ali sam primetio da me prate. Posle nekog vremena više ih nisam video i seo sam da namestim rolere“, priseća se on.

Vilijam Red je ispričao da je rođen u Banjaluci, a da je odrastao u Srbiji.

„Od 2008. godine živim u Britaniji i u Beograd dolazim kako bih obišao očev stan, posetio drugare iz detinjstva i grobove mojih predaka. Često sam na relaciji Britanija – Amerika, gde sam angažovan u šou-programu na Floridi“, kaže Red.

Kada je krenuo da vozi rolere, Vilijam Red je, kako kaže, ponovo primetio istu dvojicu mladića kako ga ponovo prate.

„Prišli su i pitali me: ‘Koliko je sati?’ Rekao sam da ne znam i produžio dalje, ali su i oni krenuli za mnom. Nisam imao mobilni telefon kod sebe, pa sam pitao nekog čoveka da li može da mi ga pozajmi, ali ga ni on nije imao. Posle stotinak metara naišao sam na nekog mladića i isto ga zamolio da mi da mobilni kako bih pozvao policiju, ali ni on nije imao telefon“, kaže glumac.

Kako objašnjava Vilijam, kada je malo odmakao, okrenuo se i video dvojicu Roma kako razgovaraju sa mladićem kog je samo trenutak ranije zamolio da mu pozajmi telefon.

„Okrenuo sam se i pokušao da pobegnem, ali sam tada iza sebe čuo kako trče za mnom. Prišli su mi i počeli da viču: ‘Koga ćeš ti da cinkaš?“

„Tada me jedan od napadača udario. Pao sam, a on se sagnuo i počeo da me udara pesnicom u lice. Njegov drug mu se pridružio u batinanju. Na trenutak sam se onesvestio, a kada sam se trgnuo i došao sebi, nastavili su da me tuku“, rekao je on.

„Tada sam se drugi put onesvestio. Nisam ni osetio kako me pretresaju i uzimaju novčanik sa novcem. Kada sam došao sebi, video sam da beže. Neki čovek mi je pritrčao i pomogao mi da ustanem. Pozvao je policiju i patrola je brzo stigla“, priča glumac.

On kaže da je posle napada bio u bolnici na pregledima i da je dva dana kasnije bio u policijskoj stanici da pregleda slike kako bi eventualno prepoznao napadače.

4 komentara
 1. sirmijum

  pa nije lepo što su mu uzeli pare

 2. Miša

  Eto,dajmo ciganima sva prava,pa neka nam prave problema i u svetu.Sramota ce biti ako ovo prodje,a niko ne bude kaznjen.

  1. Babej

   A sta treba da im ukinemo sva prava?? Bolje bi bilo da ih sto vise ukljucimo u drustvo u normalan zivot od rodjenja a ne da ih diskriminisemo. Toliko je primera da se njihovi sunarodnici koji imaju pristojne uslove za zivot skoluju, zavrsavaju fakultete, doktoriraju.. Naravno da je ovo sramotno za nasu zemlju ali posteno receno da li su samo pripadnici njihove manjine lopovi i kriminalci?? Svaki dan novine prepune vesti o Srbima lopovima i kriminalcima. Dakle nije resenje ukidaticim sva prava vec omoguciti im da rade i zarade za pristojan zivot pa im deca nece odrastati na ulici i postajati problematicna. Takodje je zanimljivo da niko nije imao mobilni telefon?? I to govori o nama.

  2. Kokan

   Ne trebaju im ista prava, samo iste obaveze

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike