najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Čak se i ne seća koliko je beba ubila!

BERLIN – Žena koja pred nemačkim sudom odgovara za čedomorstvo u kojem je ubijeno osam beba, danas je priznala da je ubila više novorođenčadi, ali da se ne seća koliko.

Andrea Gepner, stara 45 godina, optužena je za četiri ubistva nakon što su pronađeni ostaci četiri bebe umotani u peškire i plastične kese, u slučaju koji je prošle godine potresao celu Nemačku, prenosi AFP.

Na pitanje koliko je, od ukupno pronađenih osam mrtvih beba, ona ubila, njen advokat Do Vagler je rekao da je mogucjhe da je lično ubila „između dva i četiri“.

Tužioci mogu da nastave suđenje na osnovu optužnice da je ubila četiri bebe, za jednu bebu je utvrđeno da je mrtvorođena, a za tri bebe je nejasan uzrok i trenutak smrti zbog izuzetno lošeg stanja posmrtnih ostataka.

Stravicna ostaci su otkriveni prošle godine u njenom stanu u bavarskom gradiću Valenfels.

Njen bivši muž, Džon Gepner, star 55 godina, optužen je za saučesništvo zato što je bio svestan trudnoća i porođaja, a nije pokušao da spreči čedomorstva od 2003. do 2013. godine.

Iako nisu želeli decu, bračni par nije koristio kontracepciju, a Gepnerova je bila u drugom stanju 10 godina u kontinuitetu, piše AFP.

U svom priznanju, koje je čitao njen advokat, majka je rekla da je rodila osam beba u kući, da ih je potom uvijala u peškir a potom i, ukoliko se neka beba mrda ili plače, ona bi ih ugušila, uvila u peškir pa u plastičnu kesu i krila ih po stanu.

U Nemačkoj, za ubistvo je predviđena kazna od 15 godina zatvora, a za saučesništvo najmanje tri godine zatvora.

Očekuje se da će presuda biti biti izrečena sutra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike