U trendu

Čeka se odluka o pritvorenim Srbima

PRIŠTINA – Kosovsko pravosuđe odlučuje o nastavku pritvora ili oslobađanju trojice Srba, koje kosovsko tužilaštvo sumnjiči da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici.

Kako prenosi RTS, u Osnovnom sudu u Prištini održano je novo suđenje, ali će se na odluku čekati do kraja dana ili do sutra.

Odluka o novom suđenju doneta je nakon intervencije Apelacionog suda da se o njihovom ostanku u pritvoru ili oslobađanju ponovo odlučuje, a koji je naložio preispitivanje odluke o pritvoru, jer nije bilo dovoljno dokaza za njihovo zadržavanje.

Advokat Dejan Vasić kaže da ponašanje specijalnog tužilaštva predstavlja „pravosudnu sramotu“, jer svoj zahtev nisu ni dopunili ni postupili po nalogu koji je dao Apelacioni sud.

„Specijalni tužilac je danas u sali usmeno nešto malo dopunio taj svoj zahtev i ostao pri starom za koji je Apelacioni sud sam rekao da nije pravosnažan“, rekao je Vasić.

Advokat Negovan Šaranović naglasio je da poništajem prestaju sve pravne posledice akta koji je donet.

„Na osnovu te kvalifikacije okrivljeni treba da budu pušteni na slobodu i nalaze se trenutno u protivpravnom pritvoru“, rekao je Šaranović.

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić uhapšeni su prošlog meseca u policijskoj akciji u severnom delu Kosovske Mitrovici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.