Četiri osobe uhapšene zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici policije u Pančevu uhapsili su četiri osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja, saopštio je danas MUP Srbije.

Kako se dodaje, uhapšeni su bivše odgovorno lice DJPK “Polet” iz Plandišta, odgovorno lice DP “2. oktobar” iz Vršca, odgovorni izvodjač radova na sanaciji i remedijaciji smetlišta u Plandištu i lice odredjeno za vršenje stručnog nadzora na sanaciji i remedijaciji smetlišta u Plandištu.

“Sumnja se da su oni, tokom 2009. i 2010. godine, kroz ispostavljenu okončanu i dopunu okončane situacije fakturisali i naplatili radove koji nisu izvedeni, u ukupnom iznosu od 3.642.792,48 dinara, i za taj iznos pribavili korist za DP ‘2. oktobar’ iz Vršca, a Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Republički fond za zaštitu životne sredine oštetili”, navodi se u saopštenju.
 
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužiocu.

(Beta)

Jedan komentar

  • neregistrovan

    Treba hapsiti sve koji se ogreše o zakon. Ali zbunjen sam ovim KD zloupotrebe službenog položaja.Pa zar predsednik Nikolić ne reče da to i nije neko krivično delo i da ne treba po tom osnovu goniti Bogoljuba Karića. E sada se postavlja pitanje postoji li to KD ili ne. Da li naš predsednik laže zarad ličnih interesa?

Ostavite komentar