U trendu

Četvorica krijumčara pokušala da prevezu 25 migranata do granice

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije uhapsili su četiri osobe u naselju Kraljevica u Zaječaru koje su pokušale da prokrijumčare 25 ilegalnih migranata, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Migranti su zatečeni u automobilu „lada“ kojim je upravljao M. Dj. (1956) i „ford fiesta“ u kome su bili vozač D. M. (1994) i N. J. (1993) kao suvozač, državljani Srbije iz okoline Šapca, a njima je pomagao A.H. (1998) iz Avganistana.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Zaječaru odredio je uhapšenima pritvor do 30 dana i oni se krivično terete za neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Od 22. jula do danas Zajedničke snage vojske i policije otkrile su više od 15.300 migranata koji su ilegalno pokušali da predju državnu granicu. Od tog broja oko 1.300 ljudi prevezeno je u prihvatne centre širom Srbije, dok su ostali odustali od ulaska u Srbiju.

U više od 80 različitih akcija, do sada je uhvaćen 91 krijumčar, dok se za 23 i dalje traga. Najveći broj krijumčara, 70, je iz Srbije, dok su ostali iz Bugarske (11), Pakistana (5), Avganistana (4) i Holandije (1).

Krijumčari su pokušali ilegalno da prevezu na sever Srbije više od 1.200 migranata. U ovim akcijama Zajedničke snage privremeno su oduzele ukupno 62 putnička vozila i 37 mini-ven kombi vozila koje su koristili krijumčari, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.