U trendu

Crnogorski pevač uhapšen u Beogradu zbog ranjavanja

Crnogorski pevač Slaven Đukanović (38) uhapšen je u Beogradu po poternici srpskih vlasti koje su ga osudile na godinu i po zatvora zbog ranjavanja jedne osobe u Srbiji.

Kako prenosi Pobjeda, Đukanović je uhapšen u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je izašao iz Crne Gore i pokušao da uđe u Srbiju. Srpski istražitelji su mu stavili lisice i odvezli ga u Sremsku Mitrovicu na izdržavanje kazne.

Izvori bliski istrazi navode da se Đukanović sa prijateljima zaputio u Beograd na koncert folk pevača Aca Lukasa. On, navodno, nije znao da je osuđen i da je za njim raspisana poternica. Nekoliko dana pre toga nesmetano je ulazio u Srbiju, a posećivao je više evropskih zemalja gde je imao nastupe u lokalima i noćnim klubovima.

Đukanović je uhapšen zbog krivičnog jela koje je počinio u Srbiji prije više godina. Tada je pucao na jednu osobu i  teško je povredio.

Nije poznato koje krivično delo se Đukanoviću stavljalo na teret, da li ubistvo u pokušaju ili je delo bilo kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nanošenje telesnih povreda. Nepoznato je i obrazloženje presude. Ono što je izvesno je da je ta odluka pravnosnažna i da su srpski istražitelji čekali da Đukanović uđe na njihovu teritoriju i obaveste ga da prema našoj zemlji ima zakonsku obavezu da odsluži zatvorsku kaznu.p0999

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.