najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dan sećanja na progon Srba biće obeležen u Zemunu

Centralna državna manifestacija povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba biće održana u četvrtak, 4. avgusta u Busijama u beogradskoj opštini Zemun, saopštila je Vlada Srbije.

Dan sećanja na stradanje i progon Srba obeležava se povodom 5. avgusta 1995. godine, kada je u hrvatskoj vojno policijskoj akciji “Oluja” proterano oko 250.000 Srba.

Kako je navedeno u saopštenju, parastos za sve stradale Srbe služiće srpski patrijarh Irinej, a manifestacija će biti nastavljena prigodnim umetničkim programom pod nazivom “Naša je tuga… velika”.

Najavljeno je da će na manifestaciji govoriti predsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić, kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i “devojke iz kolone”.

Obeležavaju će prisustvovati Vlade Srbije i Srpske, članovi Skupštine Srbije, Skupštine Republike Srpske, državni ograni Srbije i Srpske, predstavnici Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora i gradjani.

Vlada Srbije odlučila je 27. jula da Dan sećanja na stradanje i progon Srba obeleži 4. avgusta u Busijama u opštini Zemun.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike