U trendu

Dan žalosti na Kosovu zbog žrtava zemljotresa u Albaniji

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je proglasio sredu, 27. novembra 2019. godine danom žalosti na Kosovu, u čast žrtava zemljotresa u Albaniji.

„Kao znak državnog i gradjanskog poštovanja, sreda, 27. novembar 2019. godine, proglašen je danom državne žalosti na Kosovu, posle zemljotresa u Albaniji, koji je ostavio na desetine mrtvih i mnogo povredjenih“, navodi se u odluci predsednika Kosova.

Odlukom predsednika Tačija u svim državnim zgradama Kosova, u zemlji i inostranstvu državna zastava Kosova se spušta na pola koplja.

Prema do sada poznatim informacijama razorni zemljotres koji je rano jutros pogodio Albaniju je izazvao velike materijalne štete dok je 18 osoba izgubilo život.

Vlada Kosova je naredila odlazak 40 pripadnika specijalizovanih jedinica Bezbednosne snage Kosova osposobljenih za pretragu i otkrivanje.

Za Albaniju je u prepodnevnim satima otišla ekipa od 100 pripadnika specijalnih jedinica Policije Kosova, dok su u pomoć pritekle i ekipe iz radnih organizacija osposobljene za ovakve situacije.

Vlada Kosova je takodje kao prvu pomoć izdvojila sumu od 500 hiljada evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar