najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Danas nastavak suđenja Branku Lazareviću

Suđenje nekadašnjem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i još trojici optuženih, za odavanje poverljivih policijskih informacija Darku Šariću, biće nastavljeno danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Pored Lazarevića u ovom postupku optuženi su i advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana koji je u bekstvu pa mu se sudi u odsustvu.

Lazarević i Štrbac su odbili da iznesu svoje odbrane tvrdeći da su dokazi protiv njih nezakoniti, dok je odbranu izneo samo Gara.

Na prethodnim suđenjima pred sudom su predstavljene pisane naredbe za prisluškivanje razgovora okrivljenih, a za koje branioci tvrde da nisu podobni za dokazni materijal, jer nemaju pečat i potpis nadležnog istražnog sudije.

Odbrana sumnja i da su ta dokumenta najverovatnije fotokopija nekog nacrta naredbe, pa su advokati tražili da se pribave originali naredbe.

Lazarević i ostali se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako smatra tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

Šarić je prošlog leta prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina, a suđenje za pranje para mu je još u toku.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike