Detalji nesreće kod Čačka: Deda stradale devojčice upravljao traktorom u pripitom stanju

Nezapamćena tragedija u selu Vujetinci kod Čačka odigrala se u sredu oko 14 časova, kada je traktor usmrtio osmogodišnju M. M. Vozilom je upravljao njen deda Radomir Marković (71), a devojčica se, najverovatnije, nalazila u prikolici. Kako Novosti prenose, prvi rezultati istrage utvrdili su da je Radomir u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola.

Porodica Marković u selu Vujetinci kod Čačka od prekjuče je zavijena u crno. Posle nesreće, tužilac je obavio uviđaj, i po svemu sudeći, po službenoj dužnosti će podneti krivičnu prijavu protiv Radomira, i to za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Naime, utvrđeno je da je Radomir imao 0,65 promila alkohola u krvi.

Sve se, saznajemo, dogodilo kada je devojčica trebalo da se iz škole u centru Vujetinaca vrati kući, udaljenoj nekoliko kilometara od škole. Ona je na stajalištu čekala autobus, međutim, on se pokvario. Nedugo potom naišao je njen deda Radomir vozeći traktor. On je bio u seoskoj prodavnici i povezao ju je kući.

– Neki pričaju da je devojčica sedela u prikolici, dok drugi kažu da je bila na blatobranu traktorskog točka. Radomir je na jednoj krivini izgubio kontrolu nad vozilom, pa su sleteli s puta. Zakucao se u hrast i potom se prevrnuo – ispričao je meštanin ovog sela.

U Vujetince je ubrzo stigla Hitna pomoć, ali, nažalost, devojčici nije bilo spasa. Radomir je takođe zadobio povrede, a pretpostavlja se da mu se u momentu slošilo i da je zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom. On se, nakon što se osvestio posle udesa, ničega ne seća.

Devojčica M. M. je, inače, kao jedinica živela sa roditeljima – Milovanom i Slađanom – u zajedničkom domaćinstvu sa babom i dedom i stricom, koji nema dece. Bila je odličan đak, mezimica familije Marković.

– Svi smo u očaju. Ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Radomir je u šoku, niti šta progovara, niti zna gde se nalazi… Milovan i Slađana nemaju nikakve utehe… Teško je – rekao je Markovićev rođak.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike