U trendu

Detalji tragedije kod Vršca: Ubio ženu da ne bi našla drugog muža kad on umre

Petar Jovanov (69) iz sela Zagajica kod Vršca ubio je ženu Bosiljku (63) hicem iz lovačke puške, a potom pokušao da se ubije – sve to da bi nju sprečio da posle njegove smrte nađe drugog čoveka.

Tragedija se odigrala preksinoć oko dva sata posle ponoći. Komšije kažu da je Jovanov pre nego što je pucao u sebe zvao sestrića koji živi u Pančevu.

– Zvao ga je i rekao da je ubio Bobu, kako smo svi zvali Bosiljku, te dodao da ne zove policiju. Potom je najverovatnije pucao u sebe i to u rame – priča jedna komšinica.

Ona dodaje da je sestrić ipak pozvao policiju i prijavio slučaj.

– Kada je stigla i Hitna pomoć, Petar je još bio živ, dok je za Bosiljku bilo kasno, verujem da ju je upucao u grudi. Kažu da je policija ušla u kuću i pored lovačke puške pronašla i pištolj – priča komšinica.

Prema njenim rečima, bračni par j imao devizne penzije i preko zime su bili u Austriji sa decom, a na leto su dolazili u selo kraj Vršca.

– Imaju sina, ćerku i troje unučića, svi su u Austriji. Krenuli su ovamo. Petar je pre nekoliko godina oboleo od dijabetesa, žalio se da ne vidi. Bosiljka je bila fina žena. Imali su dobar brak, nisu se svađali – kaže komšinica.

Međutim, komšije smatraju da je Petar osetio da mu se bliži kraj.

– Prošle godine se žalio na bolest. Pričao je kako će, kada oseti da je kraj, prvo ubiti ženu, pa sebe. Nije govorio zašto, ali znalo se da je ljubomoran. Nije mogao da podnese da on bude mrtav, a da se Boba viđa sa drugim muškarcima. Nažalost, niko ga nije shvatao ozbiljno… Svi smo u šoku – kaže susetka, a prenosi Kurir.

Ranjeni Jovanov prebačen je na lečenje u Beograd. Po nezvaničnim informacijama, nije imao dozvolu za nošenje oružja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.