najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Devojčica preminula zbog streptokoknog toksičnog šok sindroma

Uzrok smrti devojčice J.S. preminule na putu do bolnice u Nišu je streptokokni toksični šok sindrom koji može da se javi kao izuzetno retka komplikacija varičele, saopštili su danas Institut za javno zdravlje Niš, niški Klinički centar i Dečija interna klinika.

Kako su naveli, deca iz neposrednog okruženja J.S. koja je preminula u utorak treba da prime profilaktičku dozu antibiotika u trajanju od jednog do pet dana, uz konsultaciju sa pedijatrijskom službom Doma zdravlja.

“Na osnovu svih analiza sa kolegama iz Instituta za javno zdravlje Niš i Dečije interne klinike zaključuje se da nema mesta panici, odnosno da se radi o vrlo retkoj komplikaciji i da je stanje pod kontrolom”, navedeno je u saopštenju.

U obdaništu “Zvončić” koji je pohadjala četvorogodišnja J.S iz Niša koja je iznenada preminula u utorak 29. marta, proglašena je epidemija varičele, pošto je osam mališana obolelo od te bolesti, izjavila je danas za Betu načelnica Higijensko-epidemiološkog odeljenja niškog Doma zdravlja Svetlana Kostić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike