U trendu

Devojčicu nasmrt izujedao pas kog je njena porodica usvojila par dana ranije

Trogodišnju devojčicu iz Oklahome napao je i usmrtio pas koji je u porodici bio tek par dana. Džejson Dodž, otac devojčice Rajli Mari Dodž, je za lokalnu televiziju ispričao da je njegovu ćerkicu u nedelju na smrt izujedao pas u njihovom domu u gradiću Dankanu.

Džejson je bio u poseti bratu kada mu je majka, koja je čuvala unuku, javila tragične vesti. Javio sam se na telefon, ali sve što sam čuo bilo je ‘tvoja ćerka i pas’ – objasnio je Dodž. Kada se vratio kući, zatekao je majku koja pokušava da pomogne nesrećnoj devojčici i otrgne je iz čeljusti psa. Majka je ležala preko psa, a ja sam Rajli podigao, stavo je na suvozačko mesto da je vozim do bolnice, ali je hitna pomoć ubrzo stigla i uzela je ih mog kamioneta – dodao je Dodž. Hitna pomoć i bolničko osoblje su pokušali da pomognu devojčici, ali joj nije bilo spasa. – Ništa nisu mogli da učine – rekao je nesrećni otac.

Psa je u domu Dodžovih ubila policija. – Vikao sam da ga ubiju oni ili ću ga ja ubiti. Policajac ga je upucao u dvorištu – rekao je Džejson i dodao da je njegova porodica mešanca pit bula po imenu Remington usvojila pet dana ranije. Pre napada pas nije pokazivao nikakve znake agresivnosti i nekoliko puta se igrao sa Dodžovom decom bez incidenata.

– Bio sam veoma pažljiv po tom pitanju, jer nisam ranije dovodio pse u kuću. Sina sam odveo kod psa i on ga nije napao. Štaviše. zagrlio ga je i polizao po licu. Kada sam ga doveo lući, moj sin se po ceo dan igrao sa njim, a pas mu nije učinio ništa nažao – objasnio je otac.

Istraga ovog slučaja je i dalje u toku i za sada nisu podnete krivične prijave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.