U trendu

Direktor FK Spartak uhapšen zbog prevare sa prodajom igrača

BEOGRAD – Direktor fudbalskog kluba Spartak iz Subotice Dragan Đorđević (52) uhapšen je u utorak zbog mahinacija sa prodajom fudbalera u vrednosti od oko 9,5 miliona dinara, prenosi Blic.

U tekstu se navodi da je direktor subotičkog superligaša uhapšen u akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Navodi se da su u akciji ove dve institucije, pored Đorđevića koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, uhapšene još dve osobe V. Z. (33) i D. V. (28). Njih dvojica se, kako je naveo MUP, sumnjiče za krivično delo pranje novca.

Kako je saopšteno iz MUP, direktor Spartaka sumnjiči se da je u poslednje dve godine – u periodu od 2016. do 2018. godine – zajedno sa drugom dvojicom uhapšenih, učestvovao u mahinacijama u kojima su zaradili više od 80.000 evra.

Blic navodi da je Đorđević bio zadužen za sastavljanje lažnih ugovora o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba. Navodi se i da je pravio lažne ugovore o isplati ugovorene kazne.

Njegovi saučesnici sumnjiče se da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su preneli novac znajući da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.

Kako saznaje ovaj list, sve radnje su se odvijale na području Kraljeva, a i firme na koje su uplaćivali novac takođe su iz tog grada.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Iz MUP je saopšteno i da je u pranju novca učestvovala i 78-godišnja žena iz Arilja na čiji je bankovni račun uplaćen deo sume, a protiv koje je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar