U trendu

Direktor Toplane u Novom Pazaru saslušan zbog izlivanja mazuta u reku

Vršilac dužnosti direktora JKP Gradska toplana u Novom Pazaru, Nemanja Mančić saslušan je danas u Osnovnom tužilaštvu u tom gradu zbog zagadjenja reke Raške izazvanog izlivanjem mazuta iz tog javnog preduzeća.

Kako je rečeno radiju Sto plus u tužilaštvu, uskoro će biti saslušan i tehnički direktor tog javnog preduzeća Suad Suljković.

Iz tužilaštva su naveli da će istraga nakon toga biti nastavljena, uz ocenu da je postupak složen i da bi zbog toga mogao dugo da traje.

Novopazarska policija podnela je krajem juna krivične prijave protiv Mančića i Suljkovića, zbog sumnje da su počinili krivično delo zagadjenje životne sredine iz nehata za koje je zaprećena novčana ili kazna zatvora do dve godine.

Mrlje u reci Raški primećene su 4. juna, a tri dana kasnije, tokom inspekcijskog nadzora, otkriveno je da se tečnost koja liči na naftne derivate u reku uliva iz cevi u centru grada.

Pored republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, u istragu se uključila i novopazarska policija, a posle nekoliko sati utvrdjeno je da je reku ispušten mazut iz Gradske toplane.

Mančić je nakon toga pojedinim medijima rekao je da je do izlivanja došlo „usled jakih kiša“ i da nije u pitanju ljudski faktor.

Gradjani Novog Pazara održali su tim povodom dva protesta na kojima su tražili da se sankcionišu odgovorni, spreče dalji ekološki incidenti i javnost obavesti o tome da li je izlivanje mazuta uticalo na zdravlje ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar