U trendu

Dragan Bjelogrlić spasao život detetu na ulici! Evo šta su izjavili roditelji dečaka

“Hvala svima koji su se zatekli da pomognu mom detetu, nadasve Draganu, koji je našeg Lava odmah odvezao u Tiršovu, inače bi iskrvario i izgubili smo ga!“

Tim rečima se u izjavi za „Blic“ zahvajuje Vesna Tomić, majka Lava (11) kome je staklo sa ulaznih vrata preseklo arteriju na ruci, a u pomoć mu je pritekao slavni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Naime, Lav i njegov brat blizanac Vanja u petak oko 13.20 časova krenuli su u školu iz doma u Ulici Svetozara Markovića.

„Lav je ostao da zaključa ulazna vrata, a ja sam malo odmakao. Dozivao me je. Ruka mu je bila sva krvava“, priča Vanja za list.

Razbijeni i crveni komadi stakla spali su sa starih ulaznih vrata koja dele dvorišnu zgradu od glavne i Lavu su probili ruku. Vanja mu je odmah pritisnuo ruku iznad rane i poveo ga u obližnji kafić da potraži pomoć. Tamo su bili Bjelogrlić, glumac Gordan Kičić i bivša učiteljica dvojice dečaka Jelena Nikolić.

„Dragan je rekao: ’Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dete gubimo’. U automobil su ušli Lav, lekarka, neka žena i on“, rekla je Jelena Nikolić, sa kojom je tada ostao Kičić i pokušavao da uteši Vanju.

„Njihova humanost je spasla moje dete. Ti ljudi koji su se našli baš u to vreme i baš na tom mestu… Lavova učiteljica, nepoznata lekarka i nadasve Dragan Bjelogrlić, koji je moje dete odvezao u Tiršovu. Da je čekao, mi bismo Lava izgubili“, dodaje Vesna.

Lava će do praznika pustiti kući, kako bi Novu godinu dočekao sa najmilijima. Bjelogrlić je skromno prokomentarisao ovaj događaj za „Blic“:

„Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svako normalan postupio na isti način.“

4 komentara
 1. Goran

  Znao sam da će od njega biti čovek,još kad sam mu gurao peglicu da upali na Autokomandi

 2. Louis Krstic

  Potez pomoći je uvek srcu ugodan. Zahvalno je biti normalan.

 3. Anonimni

  Dragan je uvek bio veliki covek kao i glumac!!! Pozdrav i svako dobro!

 4. Milan

  Svaka čast majstore!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike