U trendu

Dragan Đurić godinu dana u kućnom zatvoru

Specijani sud prihvatio je sporazum o između tužilaštva za organizovani kriminal i bivšeg predsednika FK Partizan i vlasnik „Zekstre“ Đurića Dragana prema kome je priznao da je učestvovao u zloupotrebama tokom privatizacije Veterinarskog zavoda u zamenu za godinu dana kućnog zatvora.

Sudija za prethodni postupak doneo je 23. maja presudu kojom je prihvatio sporazum zaključen 11. aprila i Đurića oglasio krivim zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba polozaja odgovornog lica, rekla je danas Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Istom odlukom Đurić je osuđen na kaznu od godinu dana koju će izdržavati u kućnom pritvoru, dodala je Stanković.

Đurić je, kako je dodala, takođe obavezan da solidarno sa privrednim društvom „Zekstra grupa zekstra“ doo Beograd na ime imovinsko pravnog zahteva Veterinarskom zavodu ad uplati 203.004.045,10 dinara.

U vreme kućnog zatvora biće mu uračunato i 10 dana pritvora, koliko je proveo u njemu, kada je zbog sporne privatizacije uhapšen 13. januara 2014.

Đurić je bio na slobodu pušten 23. januara 2014. godine, pošto je položio jemstvo koje je sud odredio od dva miliona evra – kada je „Zekstra“ upisala hipoteku na poslovni prostor u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Đurića u ovim slučaju tužilaštvo je teretilo da je u postupku privatizacije od 2006. do 2010. za konzorcijum pravnih lica „Zekstra“ i „Bankom“ pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 207 miliona dinara.

Osim ovog, protiv Đurića se vodi postupak i zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio pančevačku „Azotaru“ prilikom kupoprodaje mineralnih đubriva.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike