najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đurić osudio napad na mladića u Klokotu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je napad na srpskog mladića M. S. (23) u Klokotu, u kojem je zadobio povrede opasne po život, i zatražio hitno rasvetljavanje okolnosti pod kojima se napad dogodio kao i pronalaženje odgovornih za napad.

“Zbog napada na jedan mladi život i činjenice da ovakvi incidenti izazivaju strah i nespokoj u srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, neophodno je da policija bez odlaganja rasvetli sve okolnosti i pronađe odgovorne”, naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Đurić je dodao da albanska politička javnost na Kosovu i Metohiji mora da počne da dosledno i kontinuirano osuđuje sve napade na pripadnike srpske zajednice, kako bi bili obeshrabreni potencijalni vinovnici svih budućih incidenata.

“Napad trojice Albanaca na srpskog mladića evocira sećanja na ne tako davnu prošlost kada su ekstremisti i kriminalci sasvim nekažnjeno napadali Srbe na pokrajini. Zato se u trenutku kada pokušavamo da dođemo do normalizacije bezbednosne situacije i međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji, sa dvostrukom odgovornošću i trudom mora pristupiti prevenciji, da se slični incidenti u budućnosti ne bi događali”, poručio je Đurić.

M.S. iz Klokota noćas je izboden nožem u Klokotu. Prvo je prebačen u bolnicu u Šilovu a potom zbog težine povreda abdomena u Gračanicu. Njegovo zdravstveno stanje je, kako lokalni mediji javljaju, stabilno.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike