U trendu

Stravično: U eksploziji plinske boce poginuli brat i sestra blizanci (18), 4 povređeno

U eksploziji plinske boce u jednoj kući u Nišu dve mlade osobe su poginule, a četiri je povređeno, javljaju beogradski mediji.

U eksploziji plinske boce u jednoj kući u Nišu dve mlade osobe su poginule, a četiri je povređeno, javljaju beogradski mediji.

„Blic“ navodi da su u nesreći, koja se dogodila u Ulici Milana Blagojevića, stradali brat i sestra blizanci stari 18 godina.

Četiri osobe su prevezene u Urgentni centar, od kojih su dve teže povređene, navodi RTS.

Povređeni imaju višestruke povrede – prelome i opekotine, rečeno je RTS-a u toj ustanovi.

Četiri ekipe hitne pomoći su na licu mesta, a od siline eksplozije plafon kuće se srušio, navodi javni servis.

Još uvek nije poznato koliko je ljudi bilo u kući kada je došlo do eksplozije. Na ulici je rasuta srča od popucalih prozora, a policija obavlja uviđaj.

Kako se navodi, do eksplozije je došlo u prizmelju kuće, a uzrok je, kako se pretpostavlja, neispravna plinska boca.

Svedok eksplozije: Stravičan prizor u ruševinama

Svedok eksplozije plinske boce u Nišu, u kojoj su poginule dve osobe, a četiri povređene, kaže da je, kada je ušao u kuću da pokuša da pomogne, tamo zatekao je stravičan prizor.

Dejan Tocić kaže da je čuo eksploziju, prišao da vidi šta se dešava i primetio starijeg čoveka da leži na ulici, kome su već komšije pritekle u pomoć.

„Tad sam počeo da vičem da li ima jošs nekoga u kući. Počeo sam da se derem ima li dece u kući. Neko iz kuće, iz ruševina, rekao mi je da ima. Ušao sam unutra i zatekao prizor, stravičan prizor. Dva tela zatrpana u ruševinama. Pokušao sam dečaku da pomognem, ali nisam uspeo”, kazao je Tocić.

U eksploziji koja se danas oko 15:00 sati dogodila u porodičnoj kući u Nišu, u Ulici Milana Blagojevića, stradale su dve osobe, a povređeno četiri, saopštio je MUP.

Uviđajne ekipe su na terenu, a prema prvim informacijama, kako se navodi, najverovatnije je eksplodirala plinska boca.

Beogradski mediji ranije su javili da su u eksploziji plinske boce u Nišu stradali brat i sestra blizanci stari 18 godina, a da su četiri osobe prevezene u Urgentni centar, od kojih su dve teže povređene.

(Tanjug))

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.