U trendu

Električari iz Niša uhapšeni u okviru akcije Skener 2

U okviru akcije „Skener 2“ niška policija uhapsila je četiri osobe zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, falsifikovanje službene isprave, neovlašćeno bavljenje odredjenom delatnošću i davanje mita, saopštio je danas MUP Srbije.

Uhapšeni su M. P. (34), A. K. (29) i D. Ž. (32), zaposleni u EPS Niš, dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv jedne osobe iz Niša.

Kako se navodi u saopštenju, M. P. je od početka 2015. do marta 2016. godine od muškarca iz Niša zahtevao naknadu, u vidu dva stana u Nišu, ukupne vrednosti 40.000 eura, da bi omogućio neovlašćen priključak stambene zgrade na elektroenergetski sistem.

Za sporni objekat M.P. je omogućio regularan priključak na elektroenergetski sistem, a za dobijena dva stana oštećenom je platio  5.000 evra.

M.P. se tereti i da je dva puta dao nalog službenicima A. K. i D. Ž. da, u zapisnike o kontroli, ne evidentiraju da je objekat samovlasno priključen, što su oni, kako se sumnja, i učinili 11. februara i 21. jula 2015. godine.

Službenici A. K. i D. Ž. se terete da su bez saglasnosti nadležnih organa i registrovanja privrednog subjekta u Agenciji za privredne registre (APR) izvodili elektro radove i naplaćivali pet evra po strujnom krugu.

U okviru akcije „Skener 2“ u više gradova u Srbiji uhapšeno je 49 osoba osumnjičenih da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela.

Počinjenim krivičnim delima, koja se pretežno odnose na zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, budžet Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, više opština, privrednih subjekata i fizičkih lica oštećen je za oko 7,6 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.