U trendu

Evakuacija Delta Sitija: Dojava bila lažna, tržni centar ponovo otvoren

U toku je hitna evakuacija tržnog centra Delta siti u Beogradu Danas nešto posle 17 časova obezbeđenje Delta siti dobilo je anonimnu dojavu zbog koje je naloženo da se taj tržni centar evakuiše, prenose beogradski mediji.

Prema informacijama sa lica mesta tržni centar je pun policije a na licu mesta su i pripadnici anti-diverzantske jedinice sa psima, pa se sumnja da je reč o dojavi o postavljenoj bombi.

https://twitter.com/bojanzarkovic/status/940619023556972544

Zatvaraju se ulazi u garažu, a preko razglasa je izdat nalog za hitnu evakuaciju svih posetilaca.

Na licu mesta su i ekipe Hitne pomoći.

U toku detaljna provera Delta sitija, prodavnice zatvorene

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova večeras su iz predostrožnosti, zbog anonimne pretnje napadom, evakuisali Delta siti, a kontradiverzione ekipe MUP-a, sprat po sprat, pregledaju prostorije tog velikog i popularnog tržnog centra u Novom Beogradu.

Kako saznaje Tanjug na licu mesta, provera prostorija celokupnog tržnog centra trajaće nekoliko časova, a sve prodavnice u sklopu samog tržnog centra su zatvorene i ispred njih se nalaze pripadnici MUP-a.

Na licu mesta nalazi se desetak policijskih kola, kao i kola Hitne pomoći.

Nekoliko destina zaposlenih u Delta sitiju trenutno se nalazi ispred zgrade tržnog centra, a građani koji su bili u tržnom centru su evakuisani na bezbednu udaljenost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prethodno je saopštilo da je preko sistema „192″ dobilo anonimnu dojavu da će večeras biti izvršen napad na tržni centar „Delta siti“ u Beogradu, a odmah po pozivu na lice mesta su upućene kontradiverzione ekipe MUP-a.

Kako je navedeno u saopštenju, iz predostrožnosti je objekat evakuisan, a policija intenzivno radi na pronalasku osoba koje su uputile anonimnu pretnju.

Lažna pretnja Delta sitiju, tržni centar ponovo otvoren

Tržni centar Delta siti na Novom Beogradu ponovo je otvoren večeras oko 19 sati, pošto kontradiverzina ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova nije pronašla eksplozivnu napravu i ustanovljeno je da je anonimna dojava o bombi bila lažna.

Zaposleni u Delta sitiju su se vratili na radna mesta i tržni centar je ponovo počeo da radi i prima posetioce, javlja Tanjugov izveštac s lica mesta.

Kontradiverziona ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP, nije pronašla eksplozivnu napravu u tržnom centru „Delta siti“ i ustanovljeno je da je dojava o bombi bila lažna.

MUP je naveo da je kasno popodne Ministarstvo unutrašnjih poslova preko sistema „192“ dobilo anonimnu pretnju da će večeras biti izvršen napad na ovaj tržni centar, a odmah po pozivu na lice mesta je upućena kontradiverziona ekipa MUP-a.

U saopštenju se kaže da policija dalje intenzivno radi na pronalasku osobe koja je uputila anonimnu dojavu za koju se, nakon detaljne provere, ispostavilo da je lažna.

Delta siti je iz predostrožnosti bio evakuisan, a kontradiverzione ekipe MUP-a su, sprat po sprat, pregledale sve prostorije i garažu tog velikog i popularnog tržnog centra u Novom Beogradu.

Za vreme provera sve prodavnice u sklopu samog tržnog centra bile su zatvorene i ispred njih su se nalaze pripadnici MUP-a.

Na licu mesta nalazilo se desetak policijskih kola, kao i kola Hitne pomoći.

Zaposleni su bili ispred zgrade tržnog centra, kao i određeni broj građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)