U trendu

Fondacija Slavko Ćuruvija: Odmah smena Gašića

Fondacija Slavko Ćuruvija danas je zatražila da premijer Srbije Aleksandar Vučić hitno smeni ministra odbrane Bratislava Gašića zbog neprimerene izjave na konferenciji za novinare u Trsteniku.

„Jučerašnja izjava ministra Gašića da voli ‘novinarke koje brzo kleknu’ je neoprostiva uvreda za svakog novinara i novinarku i svakog gradjanina i gradjanku Srbije“, navodi se u saopštenju te fondacije.

Gašić je uvredio novinarku B92 Zlatiju Labović izjavom „Volim novinarke koje lako kleknu“ dok se grupa novinara pripremala da od ministra uzme izjavu nakon njegovog obilaska fabrike Prva petoletka.

Fondacija Slavko Ćuruvija je istakla da je važnije od toga što Gašićeva izjava govori o njegovom vaspitanju to što iskazuje odnos funkcionera vlasti prema onima zbog kojih ta vlast postoji i u čijem interesu mora da radi.

„Bez ikakve sumnje, reč je o odnosu bahatosti – toliko velike i strašne, da ministar čak nije smatrao ni da treba da je sakrije: izjavu je dao u razgovoru sa novinarima, pred uključenim kamerama nekoliko televizija“, navela je Fondacija Slavko Ćuruvija

Ta fondacija podržala je najavljeni protest grupe novinara koji će biti danas ispred Vlade Srbije u 19.00 sati.

Pozvani su novinari da bojkotuju ministra Gašića dok ga premijer ne smeni tako što neće prisustvovati njegovim konferencijama za štampu i neće prenositi njegove izjave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.