U trendu

Gašenje požara u Studenici otežava jak vetar

Veliki požar koji je danas u Studenici zahvatio borovu šumu, još nije stavljen pod kontrolu zbog jakog vetra, a ekipe na terenu pokušavaju da spreče da se vatra proširi na obližnji zaselak Borovci, izjavio je agenciji Beta načelnik Odeljenja za vanredne situacije Kraljeva Radoica Kočović.

„Presrećemo i gasimo požar koji se kreće od Zimovnika prema Borovcima, kako vatra ne bi zahvatila naselje u kome ima i razudjenih kuća, ali jak vetar nam u tome otežava posao“, rekao je Kočović.

On je dodao da se ne može govoriti o tačnoj udaljenosti požara i Borovaca, jer je konfiguracija takva da na tom terenu ima puno uvala.

Prema njegovim rečima, u gašenje požara uključene su vatrogasne ekipe iz Kraljeva, Raške i Ušća, a prema Studenici su kao ispomoć krenule i ekipe iz Kragujevca i Jagodine.Kočović je naveo da vatrena stihija ne preti manastiru Studenica, jer se on nalazi preko istoimene reke.

„Manastir Studenica nije ugrožen jer je požar izbio u delu preko reke Studenice“, kazao je načelnik Kočović.Požar je izbio na površini od oko pet hektara u privatnoj borovoj šumi i, kako navodi Kočović, najverovatnije ga je izazvalo nemarno paljenje vatre.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.