U trendu

Gornji Milanovac: Gradjani razbijaju glavu o saobraćajne znakove

U blizini centra Gornjeg Milanovca postavljeni su saobraćajni znakovi na nepropisnoj visini, pa se često dešava da gradjani traže i pomoć lekara zbog udaraca glavom u ta obaveštenja.

Najdrastičniji primer je znak obaveštenja za školu, koji se nalazi na sredini trotoara na visini od 160 centimetara kod Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ i pored brojih prodavnica, a na stotinak metara od bolnice.

Mašinski inženjer Momčilo Damljanović podneo je brojne žalbe i prigovore opštinskim vlastima, ali niko ništa nije preduzeo zbog čega se danas obratio novinarima.

„Moja supruga Zorica razbila je glavu o ovaj znak a jedan deo lima, gde narod najčešće udara glavom, iskrivljen je, što sam slikao i pisao žalbe da se ovo reši, ali mi niko ne odgovara niti se nešto menja“, rekao je Damljanović.

Kako je naveo, u aprilu je sve žalbe predao direktoru Javnog preduzeća za izgradnju, u čijoj je to nadležnosti, ali ništa nije uradjeno.

Damljanović je kazao da je razmišljao da odseče stub tog znaka, ali da to nije uradio, jer ne želi da bude prijavljen i da ide po sudovima.

Dodao je da zaposleni u prodavnicama kažu da ne prodje nijedan dan, a da neko ne udari glavom.

Direktor Javnog preduzeća Božidar Vučetić za agenciju Beta je rekao da postoje žalbe i da je dao nalog trehničkoj službi da sve saobraćajne znakove postavi na odgovarajuću visinu.

„Ne mogu da verujem da to moji radnici nisu uradili i to je bruka, a lično ću preduzeti sve mere da se gradjanima omogući bezbedno kretanje“, kazao je Vučetić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar