U trendu

Haos kod Niša: Oslobođeno 30 vozila, zakrčenje kod sela Trupale

Oslobođeno je 30-ak vozila koja su bila zaglavljena na auto putu Beograd – Niš ispred isključenja za niški aerodrom, izjavio je danas načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović, dodajući da je jedan od najvećih problema zakrčenje kod sela Trupala.

Mitrović je naveo da se dogodio lančani sudar u kome je učestvovalo oko 30 vozila na oko 600 metara pre skretanja sa auto puta u pravcu ka Beogradu.

Kako je rekao prioritet je upravo na toj deonici auto-puta i evakuacija putnika i oslobadnje vozila na tom delu autoputa kod Trupalskih šuma.

„U pomoć vatrogascima-spasiocima priključio se i odred Žandarmerije a saobraćajna policija je svuda na saobraćajnicama“, rekao je Mitrović koji je dodao i da je na auto-putu teretni saobraćaj obustavljen.

Mitrović je na konferenciji za novinare rekao i da je probijen putni pravac od Niša ka Skoplju, ali da je još uvek zastoj u drugom smeru, odnosno na deonici od Skoplja ka motelu Nais, a da je obustavljen saobraćaj kod Trupala.

On je naveo da problema ima i na delu auto puta od Niša ka Sofiji i na priključenju ka aerodromu Niš.

Gradski štab u stalnom je zasedanju i formiran je Operativni štab i sva javna preduzeća sa mehanizacijom uključena su rašcišćavanje auto puta i okolnih puteva.

Bilo je i problema sa snabdevanjem električnom energijom, rekao je Mitrović precizirajući da je u pitanju deo naselja Bulevar Nemanjića, Bubanj, sela Gornji i Donji Matejevac, Kamenica, u opštini Gadžin Han u pojedinim selima…a ekipe SPS-a su na terenu.

Kako je rekao, Operativni štab preduzima sve mere i razmatra se proglašenje vanredne situacije na teritoriji grada Niša, ali je i dodao da će se odluka o tome doneti u skladu sa stanjem koje bude na terenu.

On je istakao i da su četiri lica za koje se smatralo nestalim oko mesta Hum u šumi gde su pošla da seku badnjak pronađena i da su zdravo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.