Haos: Pola Crnogorskog primorja u plamenu, turisti skaču u more! (video)

Ne zna se više koji deo Crnogorskog primorja nije zahvatila vatra.

U trenucima dok čitate ovaj tekst plamen preti da uništi šume od Herceg Novog do Sutomora, a vatrogasci najveći problem imaju s vetrom i njegovom jačinom.

Najdramatičniji je požar na poluostrvu Luštica, zbog koga su meštani i turirsti evakuisani, a spasilačke ekipe su ih evakuisale i čamcima, jer su putevi takođe u zoni vatre.

Predsednici nekoliko primorskih opština apelovali su na Vladu Crne Gore da preduzme hitne mere, i da se obrati zemljama regiona za pomoć – Srbiji, Hrvatskoj i Bosni.

Spasilačke ekipe morale su čamcima da prevoze ugrožene u Dom zdravlja u Herceg Novom, sa suprotne strane Bokokotorskog zaliva, jer su putevi na poluostrvu odsečeni požarima.

Među evakuisanim ljudima, njih oko 300, ima i Srba, među kojima i majka sa četvoromesečnom bebom, ali za sada nije bilo povređenih, prenosi Blic.

Najugroženiji kraj crnogorskog primorja je oko zaliva Trašte, oko Bigova, gde se nalazi i poznato letovalište Plavi Horizonti. Kako je nezvanično saznala RTCG, kotorska policija je iz Bigove preventivno izvela strane državljane.

Duž celog poteza od Budve do Bara, preko Sutomora, takođe gori nisko rastinje. Sa velikim požarom koji je izbio iznad Sutomora i Budve vatrogasci se i dalje bore ali je, kako prenosi Radiotelevizija Crne Gore, juče stavljen pod kontrolu.

 

5 komentara
 1. batamrca

  stize nato cim se malo smiri vetar

 2. Dragan

  Gde je NATO patka?

 3. Maki

  Zovite NATO a ne zemlje regiona hahaha

 4. milanovicsrbin

  a nato da pomogne?

 5. djibril

  gori more tope se planine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike