U trendu

Hapšenja zbog prevara sa parcelama Čukarici

Tužilaštvu za organizovani kriminal danas je privedeno semoro osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog sumnje da su tokom 2015. i 2016. u Beogradu oštećenom (čiji se identitet ne navodi) naneli štetu višu od 30 miliona dinara, saospsteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

To su činili tako što su koristećenjem falsifikovane dokumentacije, prevarom prodali više parcela koje nisu bile u njihovom vlasništvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara i falsifikovanje isprave uhapšeni su V.Đ. (1977), U.J. (1979), M.S. (1967) M.Z. (1977), S.T. (1977), A.R. (1984) i I.D. (1988).

Tužilaštvo u saopštenju precizira da postoje osnovi sumnje da su V.Đ., U.J. i M.S, oštećenom ponudili na prodaju više zemljišnih parcela na području opštine Čukarica koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.

Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima, navodi policija u saopštenju.

Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika.

Takođe se sumnja da su se V.Đ., S.T. i A.R. prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora sa oštećenim legitimisali, falsifikovanim punomoćjima i ovlašćenima kao lica ovlašćena od strane vlasnika parcela da mogu u njihovo ime i za njihov račun da prodaju zemljišne parcele.

Postoje osnovi sumnje da su se osumnjičeni M.Z. i I.D. lažno predstavljali kao vlasnici parcela.

Nakon potpisivanja kupoprodajnih ugovora, oštećeni je sa svog računa novac prebacivao na račune koje su u bankama otvorili S.T, A.R, M.Z. i I.D,a koji su oni potom podizali i delili sa ostalim osumnjičenima.

Policija je od osumnjičenih oduzela 27.500 evra, proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju koja je korišćena za izvršenje krivičnog dela i računarsku opremu, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.