U trendu

Haradinaj: Srbija je odgovor od nas dobila 1998. i 1999. i uvek će ga dobiti

Vođa bivše OVK Ramuš Haradinaj rekao je danas novinarima, posle saslušanja u sudu u Kolmaru, da je zahtev Srbije za njegovu ekstradiciju politički motivisan i neosnovan, i poručio da je Srbija „odgovor već dobila“ 1998 – 1999. godine.

„Oni se ne brinu o žrtvama ili zakonu, jer ih krše na svakom koraku, oni samo žele da iskoriste činjenicu da su članovi Interpola, da ometaju Kosovo, a odgovor su jednom dobili 1998 -1999. i dobiće ga uvek“, podvukao je on u izjavi novinarima na albanskom.

Francuskim novinarima je kazao da nije kriv za ono što ga terete srpske vlasti i da se radi o politički motivisanom zahtevu.

Haradinaj je optužio premijera Srbije Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja i predsednika Srbije Tomislava Nikolića da su predvodili paravojne formacije, a za Ivicu Dačića je rekao da je bio „asistent Slobodana Miloševića“.

„Sud nije doneo nikakvu odluku danas. Odluka suda se očekuje 2. marta“, rekao je Haradinaj i dodao da se nada da će odluka biti doneta ranije, jer je, kako je rekao, previše vremena prošlo.

On smatra da je zahtev za ekstradiciju neosnovan, kao i da u njemu nema ništa novo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.