Hitna pomoć: U sedam udesa tokom noći u Beogradu 11 povredjenih

U sedam saobraćajnih nesreća koje su se tokom noći i jutros dogodile u Beogradu, povredjeno je 11 ljudi, a medju njima i dva pešaka od 13 i 60 godina, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Macura je rekla za agenciju Beta da je jutros oko 6.30 u Umci kod skretanja za Rudarsku jedna osoba povredjena lakše kada je automobil sleteo sa puta, a oko 6.45 u udesu na Zrenjaninskom putu muškarac star 33 godine zadobio je povredu vrata zbog koje je prevezen u Urgentni centar.

Po rečima Macure, sinoć oko 21.30 zbog sudara dva automobila u Vinogradskoj ulici na Novom Beogradu intervenisale su dve ekipe Hitne pomoći. Prva ekipa zbrinula je jednu osobu na licu mesta, dok je druga četvoro lakše povredjenih prevezla u Kliničko bolnički centar Zemun.

Devojčica uzrasta 13 godina lakše je povredjena oko 21.15 na raskrsnici Ustaničke i Vojislava Ilića kada je oborio automobil, dok je pešak od oko 60 godina lakše povredjen u Savskoj ulici kod Palate pravde oko 23.15, i posle ukazane pomoći prevezen na Vojnomedicinsku akademiju.

Hitna pomoć je zbrinula i dva mladića i devojku od oko 20 godina, koji su povredjeni u saobraćajnoj nesreći u ulici Mileve Marić Ajnštajn oko 22 sata, dok je muškarac star 35 godina zadobio povredu glave u udesu na raskrsnici Vojsilava Ilića i Rimske ulice.

Tokom noći javljali su se najviše gradjani zbog probelema sa hirpetenzijom, a Hitna pomoć intervenisala je 118 puta od čega je na javnom mestu bilo 29 intervencija.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike