U trendu

Horor: novorođenče se udavilo u WC šolji

Milijana i Slaviša Ć. uhapšeni pod sumnjom da su ubili tek rođeno dete, dok je protiv njihove ćerke Aleksandre, majke bebe, podneta krivična prijava za ubistvo deteta pri porođaju – prenose mediji.

Tek rođena beba usmrćena je u selu Stubica kod Paraćina, a policija je nakon istrage uhapsila Milijanu i Slavišu Ć., roditelje majke novorođenčeta, pod sumnjom da su je ubili.

Njima je u međuvremenu određen pritvor do 30 dana. Krivična prijava podneta je i protiv majke Aleksandre Ć. (22) (na fotografiji) za ubistvo deteta pri porođaju, ali ona nije zadržana u pritvoru.

Komšije u selu kraj Paraćina šokirane su događajem kakav se, kako kažu, ne pamti.

– To je fina porodica, dobrostojeća. Baba i deda devojke žive i rade u Švajcarskoj, a otac joj je zaposlen u Popovcu. Aleksandra i njena sestra su veoma fine devojke, studiraju u Jagodini i stanuju tamo. Niko od nas nije znao da ima dečka, a ni da je trudna – pričaju meštani koje smo juče sreli.

Navodno, po selu kolaju dve verzije. Prema jednoj, devojka je doživela spontani pobačaj, a po drugoj beba je usmrćena.

– Ne bismo voleli da pričamo o tome, po selu kruže razni tračevi. Svakako je strašna tragedija – dodali su meštani sela.

Inače, Aleksandrini roditelji u prizemlju kuće imaju i prodavnicu.
Bojali se sramote

Prema saznanjima Kurira, zločin se dogodio još u novembru u kući Aleksandrine porodice. Devojka, koja inače studira u Jagodini, porodila se u sedmom mesecu u kupatilu svoje kuće.

– Ona je krila trudnoću, ali je došlo do prevremenog porođaja. Ona se porodila u kupatilu, na WC šolji! U strahu je odmah obavestila roditelje, koji su je odveli u Hitnu pomoć, a tek rođenu bebu su ostavili u WC šolji. Obdukcijom je utvrđeno da je beba bila zdrava iako je rođena prevremeno i da je mogla da preživi da nije ostavljena u WC šolji.

Međutim, oni su je tako ostavili i beba je preminula. Ovo je malo selo, možda su se bojali sramote jer je devojka neudata. Inače, radi se o bogatoj porodici, što je u ovakvim slučajevima retkost, pa je jedini motiv zločina mogla da bude sramota porodice od okruženja u kom se ismevaju deca bez oca – navodi za Kurir izvor iz istrage.

Ovde je nađeno mrtvo novorođenče, foto: Marina Lopičić

Zločin je otkriven kada su lekari obavestili policiju da je kod njih došla devojka sa krvarenjem, koja je uporno negirala da se porodila. Kad je patrola otišla u njihovu kuću, zatekla je stravičan prizor, nakon čega su roditelji porodilje uhapšeni.

Ekipa Kurira juče je posetila selo u kome se dogodio zločin, a ispred kuće u kojoj je beba usmrćena naišli smo na majku Aleksandru. Ona je za naš list potvrdila da su joj roditelji u pritvoru.

Ostala sa sestrom

– Oni su uhapšeni i zadržali su ih. Kao što vidite, ja sam na slobodi. Istina je da sam se porodila u kući, a moji su me odmah odveli u Hitnu pomoć, dok je beba ostala ovde. Nisam je ubila, umrla je, ne znam šta se desilo – ispričala nam je Aleksandra.

Ona je objasnila da niko nije znao da je trudna.

– Krila sam trudnoću od svih, žao mi je i znam da sam pogrešila, ali mnogo sam se plašila – rekla je devojka. Ona je dodala da očekuje da joj ovih dana dođe deda iz Švajcarske jer su ona i sestra ostale same. Dalji razgovor s njom sprečili su njeni rođaci, koji su joj zabranili da daje izjave za medije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.