U trendu

Horor: Tinejdžer prenosio grupno silovanje uživo preko Fejsbuka

Policija Čikaga uhapsila je 14-godišnjaka u istrazi o grupnom silovanju tinejdžerke koje je uživo prenošeno preko Fejsbuka.

Policija je „uhapsila prvog od nekoliko maloletnih delikvenata u slučaju seksualnog napada“, rekao je portparol čikaške policije Entoni Guljemi.

U saopštenju policija je navela da će maloletni osumnjičeni biti optužen za kriminalni seksualni napad, proizvodnju i širenje dečje pornografije.

Incident se dogodio sredinom marta, a žrtva je 15-ogodišnja devojčica koja je nestala 19. marta i pronadjena je dva dana kasnije. Ona je primljena u dečju bolnicu, a vlasti su otvorile krivičnu istragu seksualnog napada.

Kako se navodi, u nastavku istrage očekuje se još hapšenja.

Policija nije znala za napad dok majka devojčice nije prišla načelniku policije kad je izlazio iz policijske stanice u Čikagu i pokazala mu snimak.

Džonson je prema navodima portparola policije bio vidno uznemiren kada je to video, kako zbog sadržaja, tako i zbog činjenice da od oko 40 osoba koje su uživo to gledale niko nije ni pomislio da pozove vlasti.

Policija je navela da je u napadu učestvovalo oko pet ili šest muškaraca.

Policija Čikaga je 22. marta saopštila da traga za do šest osumnjičenih za silovanje tinejdžerke koja potiče iz siromašnog kvarta.

Video je povučen pošto je policija kontaktirala Fejsbuk.

Ovaj video je drugi u poslednjih nekoliko meseci u kome je policija Čikaga istraživala napad prenošen uživo preko Fejsbuka.

U januaru su četiri osobe uhapšene kada su prikazane preko videa da navodno izazivaju i tuku mentalno zaostalog čoveka.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike