U trendu

Hrvati uhapšeni u BGD zbog pljačke, biće proterani iz Srbije

BEOGRAD – Trojica hrvatskih državljana, koji su uhapšeni u subotu u Beogradu zbog pljačke kuća dva Kineza u Surčinu, danas su se nagodili sa tužilaštvom i biće proterani iz Srbije.

Oni su danas priznali krivicu i zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela teška krađa sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, koje je večeras potvrdio sud, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

Presudom, koja je doneta večeras na osnovu sporazuma o priznanju krivice, osuđeni su Tomas Rikardo Jovanović (19) , Gino Đurić (31) i Marko Spaić (27).

Oni su tužilaštvu priznali dela i izbegli suđenje za uslovne kazne zatvora od godinu i po, sa rokom provere od pet godina.

Svima je izrečena i mera proterivanja stranca iz zemlje u trajanju od sedam godina, pa se očekuje da ubrzo budu deportovani.

Oni su priznali da su 10. decembra na Surčinskom putu opljačkali dve kuće na štetu Ji Aimei i Guo Jonga. Merdevinama su se popeli na garažu pa do prozora, pocepali komarnik, razvalili prozor i ušli u kuće.

Iz kuće Jia ukrali su nakit i kineske jene, a na potpuno isti način su opljačkali i kuću Gua i uzeli 700.000 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.