U trendu

Huligani iz Hrvatske danas na saslušanju u tužilaštvu

Huligani koji su došli iz Hrvatske i u sredu učestovali u neredima tokom utakmice Crvena zvezda – Patizan danas bi trebalo da budu privedeni u Više javno tužilaštvo u Beogradu radi saslušanja, pošto im večeras ističe mera zadržavanja do 48 sati.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti da li će i protiv kojih lica pokrenuti krivični postupak i za koja krivična dela i da li će tražiti pritvor ili će oni biti deportovani u Hrvatsku.

Iako su pojedini mediji preneli da je u toku privođenje pomenutih hrvatskih huligana, tužilaštvo tu informaciju nije potvrdilo.

Blic je preneo da su uhapšeni državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firic i Damir Tovarović.

Firić je, kako piše Blic, u masovnoj tuči na južnoj tribini stadiona zadobio nagnječenje mozga i završio na VMA, a u Hrvatskoj je navodno poznat po kriminalnim radnjama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je poručio da će svi izgrednici biti krivično gonjeni, bez obzira da li su Srbi ili su građani Hrvatske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.