U trendu

Incident u KCB: Levičari prekinuli govor Levija, pogođen tortom u lice (video)

Uz povike „Ubico napusti Beograd“ i „Ovaj gad se zalagao za bombardovanje Jugoslavije osam godina pre intervencije NATO“, troje levičara pripadnika SKOJ-a, prekinula su danas obraćanje francuskog filozofa Bernara Anrija Levija u Dvorani Kulturnog centra, posle projekcije njegovog filma „Pešmerga“ u okviru programa Beldoksa.

Kontroverzni francuski filozof je dobio parče torte u lice nekoliko sekundi nakon što je počeo da govori publici koja je videla film.

Ozbiljniji incident sprečili su snimatelji različitih televizija, koji su zadržali jednog pripadnika SKOJ-a, koji je imao nameru fizički da nasrne na francuskog filozofa.

Na bini iznad mesta gde je reditelj Goran Marković imao nameru da razgovara sa Levijem o njegovom filmu, drugi mladić je razvio transparent na kome je na engleskom pisalo „Bernar Levi podržava imprijalistička ubistva“, u potpisu SKOJ i srp i čekić.

Za svo vreme incidenta dva policajca su bila izvan sale, na ulazu u Kulturni centar Beograda.

Publika je izvela mladiće iz sale, iz povike „Ko ste vi da prekidate kulturni događaj u sred Beograda”.

Levi je u toku incidenta govorio da je ovo što se događa fašistički čin

Posle incidenta, Levi se vratio u salu, zahvalio publici što je gledala njegov film i kazao da se Srbija nije promenila koliko su se nadali njeni prijatelji

„Demokratija još nije pobedila u Beogradu. Istinu ne žele svi da čuju u ovom gradu. Živela Evropa i živela demokratska Srbija u Evropskoj uniji. Ponosan sam što danas pred vama branim tekovine antifašizma u Evropi“ kazao je Levi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar