U trendu

Island u šoku: Devojku davili i bacili u okean, bila je još živa

Islanđanka Birna Brjansdotir (20) je zadavljena i bačena u more. Obdukcija je pokazala da je devojka još bila živa kada je bila bačena u ledeni Atlantik. Obdukcija je otkrila i da je imala vode u plućima što ukazuje na to da je uzrok smrti bilo davljenje.

Island u šoku: ‘Kod nas nema ovakvih ubistava’

Telo devojke našli su 22. januara na plaži južno od Rejkjavika. Tražili su je osam dana. Celo ostrvo je u šoku jer Island ima jednu od najnižih stopa zločina u svetu i ubistva su vrlo retka.

Ubila su je dva mornara sa Grenlanda?

Devojku je tražilo više od 700 ljudi. Policija je objavila da su priveli dva mornara sa Grenlanda u vezi s nestankom devojke 14. januara. Devojku su nadzorne kamere snimile kako je nakon zabave u kafiću otišla sama u sneg i maglu. Kupila je kebab, a kamere su snimile i crveni automobil pakiran kod broda na kom su radila dvojica uhapšenih mornara.

Policija je utvrdila da su automobil unajmili mornari, a u njemu je pronađena krv nestale devojke. Njene cipele našli su u blizini broda.

Na Islandu živi 330.000 ljudi, a od 2001. godine beleže 1,8 ubistava godišnje. Ubice su uglavnom bili pijani mladići, ili je reč o psihičkim bolesnicima, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.