U trendu

Ispovest napadača: Jelačin muž je pokazivao srednji prst i nazivao me p…om!“

Mladi srpski atletičar Marko Jevremović na naslovne strane ovdašnjih portala nije došao jer je prvak na 400 metara već zato što je u subotu uveče na naplatnoj rampi kod Vrčina sa ocem napao Tatjanu Mirković-Jelaču i njenog muža koji je bio u kolima.

Jevremović je šokiran reakcijom javnosti koja je njega i oca nazvala „siledžijama“ i „huliganima“ zato što su razbili retrovizore na Jelačinom autu i pritom nju i supruga nazivali svakakvim imenima.

Marko se zbog toga obratio svima na Fejsbuk profilu, revoltiran „zamenom teza“ i pričom da su oni ti koji su bili siledžije a istina je zapravo potpuno drugačija.

Njegovo obraćanje prenosimo u celosti:

„U subotu veče kad smo se vraćali iz Kruševca na nekih 100 kilometera od Beograda obišli smo gospođu Mirković i njenog supruga najnormalnije i bez ikakvih incidenata, ne znajući da su oni. On je vozio desnom trakom ja sam iskoristio levu traku za preticanje i nakon toga se vratio u desnu traku koja služi za vožnju, sve po propisima saobraćaja.

Posle nekih 50 kilometara oni nas obilaze, takođe bez ikakvog incidenta i sve po propisima saobraćaja. Na 5km od naplatne rampe, na poslednjoi uzbrdici pred naplatnu rampu saobraćaj postaje malo gušći i samim tim usporeniji. Ja se nalazim u koloni vozila koja obilazi vozila iz desne trake koja idu sporije zbog uzbrdice.

Približavam se autobusu koji vozi desnom trakom iza koje vozi Tatjanin suprug, on bez ikakvih naznaka i migavca ulazi u kolonu vozila u koju se ja nalazim i to tačno ispred mene, i u tom trenutku naglo kolona vozila obara brzinu jer je Tatjanin suprug vozio istom brzinom u levoj traci kao autobusom u desnoj traci. Njegovo preticanje autobusa traje dosta dugo, s ozbirom da sam ja iza njega, a on je prvi u koloni mnogobrojnih vozila, vozač iza mene počinje meni da blica jer verovatno ne vidi da imam auto ispred sebe.

Ovim putem pozvala bih sve sportiste i prijatelje da budu primer drugima, da primene samokontrolu u ovakvim stresnim situacijama i pozovu policiju. Ova lica su pobegla sa mesta zlocina, gde su nam pretili zivotima, a policija trenutno obavlja svoj posao.STOP NASILjU!

Gepostet von Tatjana Mirković -Jelača am Sonntag, 11. Juni 2017

Pre mog blicanja, ja palim levi migavac jer znam koliko je blicanje neprijatno i zaslepi vozača na trenutak, pogotovo kada je mrak. Pošto nije reagovao na moj migavac ja blicnem dva puta da mi se skloni i u tom trenutku suprug Tatjane namerno počinje da koči u levo traci i time automatski ugrožava bezbednost svih ljudi na putu u tom trenutku.

Kada je odlučio da se pomeri u desnu traku, ja sam dodao gas, a on mi je kroz prozor pokazao srednji prst. Dao sam migavac za prestrojavanje u desnu traku i prestrojio se da bih propustio auto koji je vozio iza mene. Kako sam se našao u desnoj traci ispred Tatjaninog supruga on je počeo bez razloga konstantno da mi blica. Dao sam gas i prestrojio se u levu traku i udaljio se od njih.
Kako se priblizavamo naplatnoj rampi i znakovima za smanjenje brzine oborio sam svoju brzini na nekih 60 km/h i u retrovizoru vidim Tatjaninog supruga kako mi se približava velikom brzinom i konstantno mi blica. Vozio je na jako malom i nebezbednom odstojanju od mene. Dao sam migavac i krenuo u levu traku, opet da bih se odaljio od njega i opet pokušavajući da izbegnem konflikt.

On je dao gas i krenuo sa namerom da me udari vozio je jako blizu mojoj strani i u jedno trenutku je dodao gas i krenuo u moje desno, verovatno sa namerom da me istera u zaustavnu traku i da udarim u bankinu. Prikočio sam naglo i mahinalno skrenuo u desno.

https://www.facebook.com/Mare21Blok/posts/10208527094406410

Obišao sam automobil ispred mene i on je opet krenuo sa namerom da me udari, zakočio sam naglo opet, a on je onda skrenuo u levo i otišao dalje od nas. Stali smo na naplatnoj rampi gde mi je otac rekao idem da ga pitam zašto to radi i zašto ugrožava našu bezbednost.

Otac je izašao, a ja sam ostao da sedim u kolima. Kada sam video da je Tatjanin suprug krenuo kolima da udari mog oca u tom trenutku sam i ja izašao sa namerom da smirim oca, tad je već poceo snimak, na snimku se vidi kako prilazim svom ocu i i povlačim ga nazad, nakon čega moj otac počinje da odlazi od kola. A Tatjanin suprug snima mobilnim telefon i drzi srednji prst iza kamere i priča „ajde pi*ke“. Ja kad sam to video udaram mu levi retrovizor i on kreće unazad. Dok je vozio unazad pokazuje nam srednji prst, u tom trenutku je moj otac potrčao premu njemu.

Vidi se u jednom trenutku kako moj otac ponovo odlazi i kreć prema našim kolima. a Tatjanin suprug kreće opet kolima da udari mog oca, a potom i mene. Tad smo dotrčali i udarili suvozačev retrovizor. Nase ponašanje nije za primer, isto tako ni njegova vožnja i ponašanje nije bezbedno.

Nažalost, ja za to nemam dokaza, ali razmislite da li bi iko bio u stanju da ovoliko bude iznerviran i iziritiran iz čistog mira. Uostalom, kome bih ja prijavio da sam sleteo sa puta i da je on prouzrokovao to svojom namernom i nebezbednom vožnjom?

S ozbirom da je gospođa Tatjana osvojila prvo mesto na državnom prvenstvu i vratila se takmičenju posle dužeg vremenskog perioda verovatno su slavili, da li je policija uradila alko test gospodinu Mirkoviću s obzirom da je vozio na nebezbedan i neprimeren način?

Izvinjavam se gospođi Tatjani na svemu što se dogodilo, ona nije ni za šta kriva, samo smatram da je trebalo da reaguje na svog supruga kad je počeo bahato da se ponaša u vožnji. Postujem gospođu Tatjanu kao stariju ženu i kao sportistu i gledam je kao uzor kao i svakog našeg vrhunskog atletičara.

S obzirom da me nazivaju razbojnikom, mafijasem i huliganom, evo po nešto o meni da me bolje upoznate. Upravo sam završio četvrtu godinu Srednje škole za informacione tehnologije i upisao visoku strukovnu školu za IT.

Član juniorske reprezentacije od 2015, član seniorske reprezentacije od 2016, proslogodišnji prvak Balkana za juniore na 400m, prošlogodisnji aktuelni prvak države za juniore na 400m, najbolji juniorski atletičar Beograda za 2016, četvorostruki prvak države u dvorani za 2017, osvajač bronazne medalje sa seniorske Balkanijade u štafeti 4x400m u Kombank areni za 2017.

Ucečnik u mnogim vannastavnim školskim aktivnostima, kao na primer: Humanitarna akcija odlaska u dom za stara lica, humanitarna akcija poseta deci sa posebnim potrebama, voditelj svakog školskog programa, domaćin deci sa Kosova u akciji „Mala matura, veliko srce“, dobrovoljni rad na saniranju poplava u Obrenovcu 2014″, napisao je Jevremović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.