U trendu

Ispovest ‘nasmejanog ubice’: U podzemlju ili ubijate ili će vas neko ubiti

Čaba Der, poznat i pod nadimkom Nasmejani ubojica, uhapšen je 1. marta ove godine u Pragu zbog naručenog ubistva Nebojše Markovića i još dve likvidacije, u Holandiji i Mađarskoj, u ekskluzivnom razgovoru za mađarski portal Ripost otkrio je kako je postao ubica.

Trenutno se nalazi iza rešetaka u Mađarskoj, a na pitanja je odgovarao preko advokata Daniela Trana. Der je ispričao kako je odrastao u teškim uslovima, da je u njegovoj porodici bilo nasilja i da ga je to odvelo u podzemlje gde je s vremenom postao zločinac.

„U podzemlju ne postoji mjesto gde ćete sesti i porazgovarati, već samo situacije gde morate ubiti ili će vas neko ubiti. Oni koji žive u organizovanom podzemlju znaju da u svakom trenutku mogu izgubiti glavu. Svako se može naći u situaciju u kojoj zna da može umreti i zbog toga mora da bira ili jedno ili drugo“, rekao je Der.

Podsećamo, Čaba Der uhapšen je 1. marta u hotelu “Amadeus” u Pragu. Kod njega su pronađeni lažni dokumenti, dva pištolja, prigušivač i municija, kao i oprema za maskiranje – perika i naočare. Der se od tada nalazi u pritvoru.

Nakon što je Holandija povukla zahtev za izručenjem, pala je odluka na Mađarsku kao lokaciju gde mu sudi zbog ubistava.

Der je ozbiljnu kriminalnu karijeru započeo likvidacijom Branislava Jelačića, u maju 2004. godine. Zbog toga je iza rešetaka proveo malo manje od 13 godina.

Učestvovao je u ranjavanju Nebojše Stojkovića

Prema podacima španjolske policije, Čaba je 28. avgusta 2017. godine u Barseloni prišao vođi rakovičkog klana Nebojši Stojkoviću. Pucao mu je četiri puta u glavu i prsa, a prst je odsekao u znak opomene.

Holadija: Ubio Ivana Serdarušića

Dera traži holandska policija koja ga tereti da je 30. jula prošle godine u centru Amsterdama ubio Ivana Serdarušića. U prilog tome objavljena su dva snimka. Na snimci iz italijanskog restorana gde je počinjeno ubistvo vidi se ubica maskiran u turistu koji ulazi i izlazi nakon što je ubio Hrvata. Na drugom snimku vidi se Der nekoliko minuta kasnije nedaleko od mesta zločina, kako hoda ulicom obučen u belu majicu i kratke pantalone.

Mađarska: Naterao biznismena da klekne i ubio ga

Dera mađarska policija traži zbog sumnje da je 20. septembra prošle godine u Budimpešti ubio biznismena Lasla V. Mediji u Mađarskoj navode da je Der biznismena ubio na parkingu na periferiji Budimpešte tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu. Telo Lasla V. bacio je u obližnji potok i pobegao, a u automobilu ubijenog nađeni su droga i novac. Sumnja se da su došli u sukob zato što je Čaba pokušao da mu proda drogu pomešanu sa zaslađivačem.

Početkom februara ove godine u Budimpešti uhapšena je i devojka pod imenom Niki (30) za koju se sumnja da je bila u emotivnoj vezi sa plaćenikom Čabom Derom. Ona je privedena u glavnom gradu Mađarske, gde je navodno bila u poseti baci. Mađarska je prva od spomenutih država koja je za Derom raspisala poternicu, nedelju dana nakon ubistva Lasla.

Srbija: Ubio Beograđanina ispred kuće

Široj javnosti postao je poznat 5. januara 2019. godine kada je hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića na Banovom brdu u Beogradu. Kamere sa susedne zgrade snimile su ga dok je u beloj jakni i s osmehom na licu prišao Markoviću i ubio ga. Ispostavilo se da je ubio pogrešnu osobu i da Nebojša Marković kao i prava meta žive u istoj zgradi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar