U trendu

„Iste ubice pucale i na Olivera i na njegovog kuma?“

Jedan od pravaca istrage ubistva Olivera Ivanovića vodi i ka mogućnosti da su nalogodavci i izvršioci osobe koje su organizovale ubistvo Dimitrija Janićijevića.

To pišu Večernje novosti i dodaju da su “mnoge sličnosti između mučkog ubistva lider GI SDP i njegovog kuma usmerile su deo istrage ka otkrivanju mogućih veza između ova dva slučaja”.

“Obojica su ubijena vatrenim oružjem kalibra 9 milimetara, istog datuma – 16. januara, samo u razmaku od četiri godine, slični su i pojedini događaji koji su prethodili likvidaciji. Janićijević je ubijen na pragu porodičnog doma u Ulici Rudarske čete u severnom delu Kosovske Mitrovice. Njegove ubice, motiv i nalogodavci nisu otkriveni. I Janićijeviću, koji je bio član Samostalne liberalne stranke, više puta su paljeni automobili, a pucano mu je i na lokal koji je držao u gradu. Mnogi su tada ova „upozorenja“ povezivali sa njegovim političkim angažmanom”, navodi beogradski list.

Kako se podseća, i imovina Ivanovića bila je više puta na meti nepoznatih napadača.

“Dvaput su mu zapaljena kola, gorele su mu i stranačke prostorije, a nije bila pošteđena ni njegova porodica kad mu je nepoznati napadač upao u stan i napao suprugu i maloletnog sina”, podsećaju Novosti.

Iz GI SDP, na izmaku drugog meseca od tragedije, saopštili su da skoro svakodnevno pokušaju da stupe u kontakt sa istražnim organima i kosovskom policijom, ali da ostaju uskraćeni za odgovor dokle se stiglo sa istragom, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar