najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Italijani prekrili nage statue u muzeju zbog posete iranskog predsednika

Italijani su prekrili nage skulpture u muzeju u Rimu zbog posete iranskog predsednika Hasana Rohanija.

Kada su se snimci zaklonjenih statua pojavili danas u italijanskim medijima politčari svih partijskih pripadnosti osudili su i ismejali tu odluku.

Rohani i italijanski premijer Mateo Renci razgovarali su juče u rimskom Kapitolskom muzeju posle potpisivanja više poslovnih sporazuma izmedju italijanskih i iranskih firmi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). 

Medjutim nekoliko nagih statua bilo je zaklonjeno paravanima da se iranski predsednik ne bi uvredio.

Muzej je naveo da je kancelarija premijera želela da statue na Rohanijevom putu do konferencije za štampu budu prekrivene. U kancelariji premijera nisu želeli da daju izjave.Italijani su, kako navodi BBC,  takodje odlučili da ne služe vino na zvaničnim ručkovima i večerama, primer koji je  Francuska, koju će Rohani posetiti posle Italije, odbila da sledi.

Iran kao Islamska Republika ima stroge zakone o konzumiranju alkohola.

Rohani je na petodnevnoj turneji po Evropi čiji cilj je da podstakne ekonomske veze posle stupanja u snagu sporazuma o ograničenju iranske nuklearne aktivnosti u zamenu za ukidanje zapadnih sankcija.

Rohani i Renci su na konferenciji za štampu govorili ispred čuvene bronzane statue rimskog imperatora Marka Aurelija, kompletno obučenog.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike