najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ivanišević osudio napad na romskog dečaka u Valjevu

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nenad Ivanišević osudio je danas napad službenika Gradske uprave u Valjevu na desetogodišnjeg dečaka romske nacionalnosti, kojem je pretio i na kojeg je fizički nasrnuo, istakavši da službenik mora preuzeti odgovornost za svoj postupak.

Kako je saopštilo resorno Minisarstvo, Ivanišević je kazao da će napada na bilo kog gradjanina Srbije biti “najstrože” sankcionisan.

“Svaki napad na bilo kog gradjanina Srbije po osnovu porekla, etničke ili religijske pripadnosti biće najstrože sankcionisan”, rekao je Ivanišević, koji je i predsednik Vladinog Saveta za unapredjenje položaja Roma i sprovodjenje Dekade uključivanja Roma.

On je dodao da je reč o izolovanom incidentu i da društvo Srbije koje je inkluzivno, ne priznaje bilo kakav oblik diskriminacije i nasilja.

Incident se dogodio 21. jula. Kako je objavio list Alo, policija je pokrenula istragu protiv N.I, službenika Gradske uprave u Valjevu zbog sumnje da je ispred zgrade Grada udario šamar romskom dečaku koji je svirao harmoniku.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike